om Barcelona

I Barcelona stannar livet aldrig upp. Det är alltid full fart och liv och rörelse i staden, och man rycks lätt med av den härliga atmosfären. Det finns något för alla i Barcelona. Utelivet med kaféer, restauranger och nattklubbar blandas med historiska utflykter och vacker miljö.

Barcelona är en gammal stad och det existerar fortfarande många byggnader från svunna tider. Idag bor det nästan två miljoner människor i staden och Barcelona växer så det knakar. Det är lätt att förstå varför så många människor väljer att åka till Barcelona. Det sköna klimatet bidrar såklart också till att många människor är ute den största delen av dygnet.

Barcelona är ”huvudstaden” i Katalonien, som är den del av Spanien som ligger uppe i det nordöstra hörnet. I Katalonien pratar man fortfarande katalanska vilket innebär att de som bor där är tvåspråkiga. Spanska är ju Spaniens officiella språk, men i Barcelona blir det lite utav en blandning av språken. Kommer du som turist och pratar spanska är det därför inga problem.

Barcelona har numera också en strand där man kan njuta av solen och ta ett svalkande dopp i Medelhavet när värmen är som värst. Åker man till Barcelona får man både solsemester och storstadssemester på en och samma gång.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.